Martinez: “Als de Ajax-jeugd speelt, blijf ik altijd naar ze kijken”

Lisandro Martinez is in zijn eerste Ajax-seizoen een van de lichtpunten. De 22-jarige verdediger komt technisch makkelijk mee bij de Amsterdamse club. Andersom is de Argentijn ook onder de indruk van de Nederlandse voetbalkampioen en van een enkele speler in het bijzonder.

“Hier bij Ajax is iedereen echt goed, maar Hakim Ziyech verblindde me”, zegt Martinez in gesprek met Ataque Futbolero. Ook de Ajax-jeugdopleiding is een prachtig iets, vindt de eenmalige international. “Als de Ajax-jeugd speelt, blijf ik altijd naar ze kijken. Ze brengen ze daar de Ajax-filosofie al bij, het is fantastisch.”

Martínez werd naar Ajax gehaald als verdediger en backup van zijn landgenoot Tagliafico, maar speelt het merendeel van zijn wedstrijden als middenvelder. “Ik voel me op mijn gemak bij Ajax”, aldus de Ajacied. “De positie van centrale middenvelder is moeilijker dan die van verdediger. Je moet er aanleg voor hebben, de coach had me nodig op die plek.”

De Eredivisie ligt stil vanwege het coronavirus. Martinez heeft van Ajax instructies gekregen hoe hij zijn conditie op peil kan houden. “Ik train nu thuis, ren in het park en volg de schema’s van de Ajax-trainers om fit te blijven”, sluit Martínez af.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.