Lisandro Martínez mag zich vanaf vandaag officieel Ajacied noemen. De 21-jarige Argentijn is afkomstig van Defensa y Justicia. De verdediger tekent een contract dat per 1 juli 2019 ingaat en een looptijd heeft van 4 jaar, tot en met 30 juni 2023. In de verbintenis is een optie opgenomen voor een 5e seizoen, meldt Ajax.nl.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: “Martínez is een linksbenige speler die achterin op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is een verdediger die graag vooruit wil voetballen. Hij brengt een bepaalde mentaliteit mee die we hier goed kunnen gebruiken, vergelijkbaar met wat zijn landgenoot Nico Tagliafico hier laat zien. En Lisandro is nog jong, dus we verwachten dat hij zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen tot een nog betere speler.”

Martínez maakte op 22 maart van dit jaar zijn debuut in het Argentijnse nationale team. Martínez is na Nico Tagliafico en Lisandro Magallán de derde Argentijn in de Ajax-selectie. Na Scherpen (FC Emmen), Pierie (Heerenveen) en Marin (Standard Luik) is Martinez de vierde aanwinst voor het komende seizoen.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Reageren op dit bericht