Matig Ajax blijft koploper na zege op Willem ll

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 15 augustus 2015 21:58 – Bron: Ajaxinside

Ajax heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. In eigen huis werd Willem ll met 3-0 verslagen. Na ruim een kwartier spelen zette spits Arek Milik zijn ploeg op voorsprong. In de tweede helft liep Ajax zonder goed te spelen verder uit, dankzij twee goals van Anwar El Ghazi. De vleugelspits is daarmee topscorer van de Eredivisie, met 4 goals. Door de tweede zege op rij blijft Ajax koploper in Nederland.

1403978953

De wedstrijd begon in een natte Amsterdam ArenA. De dakbewakers hadden blijkbaar niet op buienradar gekeken, want het dak was opengelaten. Zodoende werd er afgetrapt met regenval in de ArenA, een bijzonder gezicht. Ajax opende desondanks uitstekend in de eerste vijf minuten, met schietkansen voor Riechedly Bazoer, Davy Klaassen en Jairo Riedewald.

Na de goede start werd het al snel minder. Beide ploegen waren onnauwkeurig en wisten niets te creëren. Het was dan ook een fout die de openingsgoal inluidde. Willem ll-middenvelder Stijn Wuytens gaf met een foute inspeelpass de bal weg aan Ajax. Via Gudelj schakelde de thuisploeg snel om, werd Klaassen bereikt, waarna de aanvoerder Milik bediende: 1-0. De Pool kopte Ajax naar de voorsprong en zette zijn eerste Eredivisietreffer van het seizoen op het bord.

Niet veel later leek Ajax al op weg naar 2-0, toen Tete met een fraaie pass een counter inleidde. El Ghazi’s schot werd echter geblokkeerd. Heel veel meer creëerde Ajax niet in de eerste 45 minuten. Wel kwam het vlak voor rust met de schrik vrij, toen de man van de fout bij de 1-0, Wuytens, op de lat kopte. Het was een van de spaarzame kansen voor Willem ll.

Na rust duurde het lang voordat er spektakel te zien was in Amsterdam. Buiten een aardige vrije trap van Gudelj wist Ajax de weg naar het doel maar niet te vinden. Tot daar opeens een dubbele kans was. Eerst kon Sinkgraven uithalen en niet veel later raakte El Ghazi de paal. Het bleek de opmaat voor Ajax’ tweede goal. Op aangeven van Riechedly Bazoer schoot El Ghazi deze keer wél raak: 2-0.

Een kwartier voor tijd moest de aangever van de tweede goal, Bazoer, naar de kant met een lichte blessure. Het betekende het debuut van Vaclav Cerny, het 17-jarige aanvalstalent uit Tsjechië. Cerny vervulde in de blessuretijd nog een belangrijke rol bij de laatste goal, door de bal door te spelen op invaller Schöne. De Deen gaf door op El Ghazi, die zijn tweede van de avond maakte: 3-0.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (77. Cerny), Gudelj, Klaassen (74. Schöne); El Ghazi, Milik (82. Sanogo), Sinkgraven.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.