Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 oktober 2009 14:40 – Bron: Ajaxinside.nl

Het is Ajax niet gelukt om voor de zesde keer op rij de nul te houden in de Eredivisie. In Limburg speelde de ploeg van Martin Jol met 2-2 gelijk tegen Roda JC. De Amsterdammers speelden een matige wedstrijd en de Limburgers hadden eigenlijk recht op een overwinning. Luis Suárez wist Ajax weer eens aan een punt te helpen door twee keer te scoren. De komende twee weken staan in het teken van interlands en Ajax zal dus voorlopig niet in actie hoeven te komen.

Ajax begon nog sterk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten werden er drie grote kansen gecreëerd. Miralem Sulejmani schoot op de paal en Demy de Zeeuw en Marko Pantelic kregen twee honderd procent kopkansen, maar misten beide. Roda kwam intussens steeds beter in de wedstrijd, maar het was Ajax dat de leiding in de wedstrijd nam. Na een handsbal van Davy de Fauw werd een strafschop toegekend. Suárez rondde koelbloedig af. Nog voor rust wist de thuisclub echter op gelijke hoogte te komen door een goal van Djoum.

In de tweede helft was Roda de betere ploeg. Maarten Stekelenburg redde nog aantal keer goed, maar tien minuten na rust was het Bodor die alsnog voor de 2-1 wist te zorgen. De verdiende voorsprong wist Roda echter niet vast te houden. Ruim twintig minuten voor tijd wist Suárez een vrije trap knap binnen te krullen. Ajax kwam even later met tien man te staan, toen Urby Emanuelson Anouar Hadouir van achter neerhaalde. De Limburgers probeerden met een slotoffensief nog voor de overwinning te gaan, maar het bleef bij 2-2.  

Reageren op dit bericht