Matig Ajax te sterk voor FC Groningen

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 februari 2016 14:28 – Bron: Ajaxinside.nl

Matig Ajax Te Sterk Voor Fc Groningen

Ajax heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Amsterdammers waren met 1-2 te sterk voor FC Groningen. De thuisploeg had in de eerste helft nog wel het betere van het spel, maar na rust waren de rollen omgedraaid. Anwar El Ghazi opende na een uur spelen de score en tien minuten later benutte Lasse Schöne een strafschop. Vlak voor tijd redde Danny Hoesen de eer van Groningen door mooi raak te schieten uit een vrije trap.

FC Groningen was in de eerste helft verreweg de bovenliggende partij. Met 65% balbezit en het creëren van meer kansen, kwam Ajax er niet aan te pas tegen de ploeg van Erwin van der Looi. De grootste kans voor de thuisploeg was voor Jesper Drost, die in een bijna leeg doel onbesuisd naast schoot. Aan de andere kant was Davy Klaassen dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Hateboer. De 0-0 ruststand was vooral voor Ajax een opluchting.

In de tweede helft kregen de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd. Dit leidde tot meer dreiging en na een uur spelen ook tot de openingstreffer. Van der Hoorn bracht de bal in het strafschopgebied, Gudelj kopte de bal richting tweede paal waar El Ghazi het doelpunt maakte. Nog geen tien minuten later werd Younes neergelegd in het strafschopgebied en kreeg Ajax terecht een penalty. Schöne bleef koelbloedig en verdubbelde de score vanaf elf meter.

Ajax zat op rozen, maar ging een onrustige laatste twintig minuten tegemoet toen Van der Hoorn zijn tweede gele kaart, en dus rood kreeg. Groningen ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de solide verdediging van Ajax wist de meeste voorzetten weg te werken. Uit een counter kreeg Bazoer een enorme kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar liet dat na. Invaller en oud-Ajacied Danny Hoesen maakte in blessuretijd een mooie treffer uit een vrije trap, maar de 1-2 kwam te laat om het Ajax nog lastig te maken.

Opstelling Ajax:

Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne (83′ Fischer), El Ghazi (77′ Van Rhijn) en Younes (70′ Milik)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.