Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 december 2009 22:45 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft op vrijdagavond de 2-0 nederlaag bij FC Utrecht enigszins recht weten zetten. Tegen NEC Nijmegen won de ploeg van Martin Jol met 3-0. De Amsterdammers speelden echter een slordige wedstrijd en door het lage baltempo bleven de bezoekers in de Amsterdam ArenA lang overeind. NEC wist echter geen grote kansen te creëeren. Luis Suárez, Siem de Jong en Mitchell Donald, die zijn basisdebuut in de Eredivisie maakte, waren trefzeker.

De eerste helft was weerzinwekkend. Ajax speelde slordig, moeilijk en kwam amper tot een fatsoenlijke kans. Na ruim veertig minuten spelen wist Suárez met een mooi stiftballetje de paal te raken, maar kort daarna was het alsnog raak. Een corner werd door Jan Vertonghen voor de goal schoten en Suárez tikte de bal binnen. In de tweede helft speelde Ajax iets beter, maar een galavoorstelling was het allerminst. Toch werd één goed uitgevoerde aanval beheerst afgerond door De Jong die al in de eerste helft de geblesseerde Ismaïl Aissati verving. Tegen het einde van het duel zette Donald, op aangeven van Suárez, de 3-0 op het scorebord.

Donderdag zal Ajax het in de Amsterdam ArenA opnemen tegen RSC Anderlecht om te spelen voor de koppositie in de poule.  

quote: Mølby

Ach ja, scheidsrechters.. De tik van Burgzorg op de enkel van Suárez had natuurlijk al een kaart moeten zijn. Ik heb die Burgzorg vaker zien spelen; wild en blind. Rare speler..

Het is niet alleen Burgzorg. Het is de combinatie van vrij streng naar De Zeeuw maar ook vrij mild tegen Burgzorg.

Ik kan werkelijk niet begrijpen waarom De Zeeuw een gele kaart kreeg. Zo heeft hij er meer gehad, en zo heeft Ajax er meer gehad. Maar fluiten bij overtredingen op spelers van Ajax..ho maar..zie vorige week de duidelijke klap in het gezicht van Vertonghen.

Die onterechte gele kaarten gaan Ajax op den duur punten kosten. Zie Suarez vorig jaar. Uiteindelijk mis je dan voorronde CL op 1 punt.

En tjah het ene geel is het andere geel niet.
Zie http://vod.player.sport1.nl/telegraaf/2294

Haha, die Wilkinson, tja, onder z´n pan zal wel iets niet helemaal goed zijn aangesloten..

De combinatie van het huidige strafsysteem en scheidsrechters levert een zekere willekeur op, da’s waar en je kan er niet veel meer aan doen dan je zoveel mogelijk wapenen tegen dat aspect. Het is niet anders, _ajacied_. Scheidsrechters maken fouten, maar zeker niet meer dan de gemiddelde speler van Ajax. Daar focus ik me dan ook liever op. Bespaart een hoop ergernis, kan ik je melden.

Reageren op dit bericht