Ajax Goal thuis Van de Beek, Schöne, Neres

Matig Ajax wint de Klassieker eenvoudig: 3-0

Uiteraard is Ajax de torenhoge favoriet vanmiddag. De Amsterdammers lijken in een goede ‘flow’ te zitten met goed veldspel en overwinningen, ook in Europa. Midweeks werd Benfica in de belangrijke wedstrijd in de Champions League in de laatste minuut opzij gezet.

Bij Ajax geen verrassingen in de opstelling. Behalve dan dat Onana wel gewoon kon spelen. In een poging de schade te beperken stond er bij Feyenoord een vierde middenvelder geposteerd. Toornstra mocht daar in de basis beginnen en laat zich gelden. Niet met goed voetbal, maar door na enkele minuten Frenkie vol op zijn kuit te trappen. Scheidsrechter Kuipers trekt direct geel. Even later doet St. Juste het dunnetjes over. Wat heet. De rechtsback stapt over de bal vol op de binnenkant van de knie van Tagliafico. Ook daarvoor trekt Kuipers geel, maar op die beslissing moet hij terugkomen van VAR Makkelie. Na het bekijken van de beelden volgt de onvermijdelijke rode kaart. Het is eenrichtingsverkeer. De elf Ajacieden houden de tien Rotterdammers op de eigen helft en gaan op zoek naar het doelpunt. Dat komt er ook wel, maar niet door een glorieuze aanval. Nee, het is keeper Bijlow die een schotje van De Jong door zijn benen laat glippen. In zijn poging die fout te herstellen maakt hij het erger. Het drukt de bal over zijn eigen achterlijn. Ajax op 1-0. Ajax omsingelt zijn tegenstander rond het strafschopgebied, maar het krijgt niet zo ontzettend veel uitgespeelde kansen. Gelukkig voor Ajax volgt wel voor rust de onvermijdelijke 2-0. Ziyech schiet de bal in de verre hoek.

Ten Hag brengt Neres in de plaats van Schöne in de hoop dat Ajax de bal wat sneller rond kan laten gaan en er meer kansen gecreëerd kunnen worden. Dat valt echter tegen. Ajax speelt een matige wedstrijd. Vooral in de tweede helft worden er veel fouten gemaakt. Feyenoord kan een vernedering voorkomen, maar dat komt echt alleen door het slechte veldspel van Ajax. Met dezelfde intensiteit als dinsdag tegen Benfica had de score heel anders uitgepakt. Voordat Dolberg gewisseld wordt, schiet hij bijna de derde binnen. Hij vindt de keeper op zijn weg. Een doelpunt van Neres wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd kabbelt maar wat voort. Soms komt Feyenoord er zelfs nog dreigend uit. Het is een vrij eentonige en saaie middag, maar er valt nog een doelpunt. Tien minuten voor tijd behoudt Neres het overzicht. Hij lepelt de bal op het hoofd van Tadic, die de derde binnenknikt. Even daarna viert ook Mazraoui een doelpunt, maar doet dat nadat het spel al is hervat. Het doelpunt van hem werd afgekeurd wegens hands. Ajax wint een saaie Klassieker met vrij duidelijke cijfers. Woensdag wacht Go Ahead in de beker. Wellicht is er dan meer tegenstand…

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Kuiper

Scoreverloop: 

1-0, Bijlow (22, eigen goal)

2-0, Ziyech (41)

3-0, Tadic (80)

Ajax: Onana; Mazraoui (geel), De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (Neres/46), De Jong; Ziyech, Van de Beek (De Wit/85), Tadic; Dolberg (Huntelaar/64).

Wissels Ajax: Lamprou, Kotarski, Wöber, Kristensen, Neres, Labyad, Huntelaar, Ekkelenkamp, De Wit.

Feyenoord: Bijlow; St. Juste (rood), Botteghin, Van der Heijden, Verdonk; Clasie, Toornstra (geel) (Larsson/66), Vilhena, Berghuis (geel); Van Persie (Nieuwkoop/46), Jørgensen (Vente/82).

Wissels Feyenoord: Vermeer, Delle, Van Beek, Nieuwkoop, Malacia, Tapia, Geertruida, Ayoub, El Hankouri, Larsson, Vente.

Verslag van Bas Belder.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.