Michael Reiziger

Matig Jong Ajax onderuit tegen Jong FC Utrecht

Jong Ajax heeft dinsdagavond geen beste beurt gemaakt. De ploeg van Michael Reiziger verloor bij Jong FC Utrecht met 4-3, maar die uitslag had vele malen hoger uit kunnen vallen voor de Domstedelingen. Nick Venema maakte drie treffers voor Utrecht en Boy Kemper maakte een eigen doelpunt. Voor Jong Ajax waren Saku Ylatupa, Teun Bijleveld en Vaclav Cerny trefzeker. Door de interlandperiode kon Reiziger onder meer geen beroep doen op De Wit, Ekkelenkamp, Lang en Johnsen.

Anders dan de uitslag doet vermoeden was het geen spannende wedstrijd. Na 56 minuten spelen stond Utrecht al met 4-1 voor dankzij een hattrick van Venema, een ongelukkige eigen goal van Kemper. Bovendien miste de thuisploeg meermaals in één op één duels met doelman Stan van Bladeren die daarmee een grote vernedering voorkwam. De eerste goal van Ajax was nog een mooie. Een combinatie door de as werd uiteindelijk doorgekopt door Cerny waarna Ylatupa beheerst wist af te ronden.

Na ruim een uur spelen maakte Bijleveld op gelukkige wijze de aansluitingstreffer. Hij gaf een voorzet vanaf rechts en zag deze tot eigen verbazing in het doel vallen. Bij een stand van 4-2 mistte Venema ook nog een strafschop en hield daarmee Jong Ajax in leven. In de slotseconden van de wedstrijd bepaalde Cerny de eindstand op 4-3 doordat doelman Paes zijn afstandsschot blunderend door de benen liet glippen.

Opstelling Jong Ajax:
Van Bladeren; Aberkane (67′ Thethani), Schuurs, Pasquali (60′ Maddy), Kemper; Ylatupa, Ter Heide (64′ Abid), Bijleveld; Cerny, Sierhuis en Pereira

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.