Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt: ‘Als team goed gespeeld’

Matthijs de Ligt werd tegen FC Kopenhagen verkozen tot man of the match. De 17-jarige centrumverdediger vond het zelf ook goed gaan tegen de sterkte Deense spitsen. “Wij hebben als team goed gespeeld, dan wordt het voor mij ook makkelijker. Ik heb vandaag een prima wedstrijd gespeeld, mooi dat we hebben gewonnen”, zegt hij na afloop in gesprek met FOX Sports. “Buiten die kans van Cornelius hebben zij amper kansen gehad. In de eerste helft zijn ze zelfs amper in onze zestien geweest.”

De Ligt werd in de heenwedstrijd nog in de lucht geklopt door Cornelius, maar nu kwam de aanvaller niet in zijn spel. “Hun spits was vandaag niet de scherpste denk ik. Ik kon er een paar keer makkelijk voor komen en had ik ‘m. Dat was belangrijk, want als hij de bal vasthoudt en legt ‘m neer, dan krijgen zij een countermogelijkheid. Ik heb geprobeerd zo kort mogelijk erop te zitten en hem zo min mogelijk tijd te geven. Dat is volgens mij goed gelukt.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.