Matthijs de Ligt: ‘Dat soort jongens inspireren mij’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 februari 2017 09:38 – Bron: FOX Sports

1474496044

Matthijs de Ligt mocht tegen Heracles Almelo invallen en maakte al snel de belangrijke 2-1 voor de Amsterdammers. Last van spanning had de 17-jarige verdediger niet “Toen Viergever geblesseerd raakte, moest ik warmlopen. Dan gebeurt er toch wat in je lichaam. Een soort van adrenalinestoot. Toen ik erin kwam, kreeg ik na een paar minuten de bal en dacht: ‘Ik schiet maar eens op goal’, en die ging er al bijna in. Dat is een lekker begin. Nadat ik de bal voor het eerst heb geraakt, is de spanning volledig weg.”

In gesprek met FOX Sports legt hij uit waar hij zichzelf in kan verbeteren, en komt met een opvallend antwoord: “Ervaring”, aldus De Ligt. “Dat is moeilijk om specifiek beter te maken. Met dit soort wedstrijden kom je wel een heel eind. Ik wil zoveel mogelijk speelminuten maken. Of dat nou bij Jong Ajax, het eerste of zelfs bij de A1 is. Ik probeer verder zoveel mogelijk te leren van bijvoorbeeld Sánchez en Viergever. Dat soort jongens inspireren mij wel.”

Waar sommige jonge spelers na een paar wedstrijden in het eerste elftal al op meer rekenen, is De Ligt realistisch. “Hoe het met mijn geduld gaat? Goed. Ik mag nu invallen, dat is leuk. En dan probeer ik het team te helpen. Maar het staat achterin natuurlijk geweldig. We hadden zes ‘clean sheets’ op rij. Helaas krijgen we vandaag wel een tegendoelpunt, dat is zonde. Als mijn kans komt, moet ik die proberen te grijpen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.