Matthijs de Ligt: ‘Dit is wel gespeeld denk ik’

Ajax is officieus kampioen tot tevredenheid van Matthijs de Ligt. Alleen als Ajax woensdag verliest bij De Graafschap en PSV maakt een doelsaldo-achterstand van 14 doelpunten goed, kan PSV nog kampioen worden.  “Wij moeten verliezen en PSV zal met een San Marino-uitslag moeten winnen. Het is aan ons om woensdag die schaal te pakken. Dit is wel gespeeld, denk ik”, aldus de aanvoerder van Ajax in gesprek met FOX Sports.

In de Amsterdam ArenA werd er al een voorschot genomen op het kampioensfeest toen de wedstrijd was afgelopen. “Het is toch lastig om te zien hoe ver je kan gaan met het vieren. Wij waren het in ieder geval al aardig aan het vieren. De manier waarop wij terugkomen na woensdag… Het leek wel alsof er een stier op een rode lap afging, en dat is wel wat je nodig hebt in dit soort wedstrijden.”

De Ligt is trots op de weerbaarheid die Ajax heeft getoond. “Je zal de pijn van de Champions League-uitschakeling altijd voelen, maar ik denk dat iedereen mag terugkijken op een geweldig seizoen. Als ik het zo zeg, krijg ik er kippenvel van. We hebben vandaag laten zien dat we mentaal heel erg sterk zijn.”

Pre-Order het nieuwe Ajax thuisshirt 2019-2020 hier.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.