Matthijs de Ligt: ‘Eerste 20 minuten waren fantastisch’

Matthijs de Ligt reageerde zeer positief na de overtuigende 0-4 zege op Vitesse. “De eerste 20 minuten waren fantastisch van ons. Misschien wel de beste minuten van het jaar. Het liep soepel, we voetbalden er goed onderuit, creëren kansen en ik denk dat we nog meer hadden kunnen scoren. Bij rust sta je dan met 3-0 voor, dat hadden we niet verwacht.  Dit is een uitstekende afsluiting voor de interlandweek.”

Na rust zakte de wedstrijd een beetje in en was er sprake van concentratieverlies. “Dat zijn de kleine dingetjes. Je moet de tweede helft eigenlijk ingaan met het idee dat het weer 0-0 staat, maar dat is moeilijk en ook moeilijk verklaarbaar. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we hier drie punten pakken, dat is het belangrijkste”, aldus De Ligt in gesprek met FOX Sports die ondanks de ruime uitslag een conditioneel zware wedstrijd had. “Het leek heel makkelijk, maar in het veld was het wel zwaar, zeker op het eind, want je wil die nul houden.”

 

 

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.