Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt: ‘Extra pijnlijk als PSV tegen ons kampioen wordt’

Ajax boekte zondagmiddag een 1-0 zege op Heracles Almelo en Matthijs de Ligt is vooral blij met de drie punten. “We hebben genoeg kansen gekregen en op een paar uitbraken na weinig tegen gekregen, maar het schort weer in de afwerking”, aldus De Ligt tegenover FOX Sports. “Hun keeper speelt ook een goede pot, complimenten naar hem. Uiteindelijk blijft het 1-0 en dan is het billen knijpen tot het einde en dan slepen we ‘m uit het vuur, maar we moeten het onszelf makkelijker maken.”

Door de zege houdt Ajax enigszins aansluiting met PSV, de koploper en tegenstander van volgende week. “Er zullen volgende week een hoop dingen beter moeten als we daar willen winnen. Ik denk dat het een wedstrijd wordt waar PSV er vol op gaat klappen, omdat het voor hun een kampioenswedstrijd is. Aan ons is het zaak om de druk op PSV te houden door daar een overwinning te pakken. Het zou extra pijnlijk zijn als PSV tegen ons kampioen wordt, dus we er alles aan doen om dat te voorkomen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.