Matthijs de Ligt: ‘Geel was een terechte beslissing’

Matthijs de Ligt is blij met de 1-4 zege van Ajax op PEC Zwolle, maar hij haalde zelf al vroeg in de wedstrijd een doorgebroken speler neer. De Ligt kreeg slechts geel. Was dat terecht? “Ik denk dat ik hem licht raak, maar hij speelde de bal heel ver voor zich uit. Dus ik denk dat Onana de bal zou hebben gehad. Het was wel een overtreding, maar ik denk dat geel de terechte beslissing was”, aldus de aanvoerder tegenover FOX Sports.

De Ligt zag teamgenoten André Onana en Donny van de Beek in de eerste helft geblesseerd uitvallen. Zijn zij bijtijds fit voor Bayern München komende woensdag? “André kon er weinig over zeggen, had wat last van zijn hamstring. Donny kreeg een knietje. Ik ben geen dokter, maar ik denk dat dat wel goed komt. Of Ziyech kan spelen? Hij zat vandaag op de bank dus kan je wel spelen.” De Ligt hoopt wel dat Onana bijtijds is hersteld. “Hij is een hele belangrijke kracht voor ons, maar Kostas (Lamprou red.) heeft laten zien dat hij het ook kan.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.