Matthijs de Ligt: ‘Goede serie neerzetten’

Matthijs de Ligt reageerde na afloop van de 6-0 zege op VVV zeer tevreden over de prestatie. De aanvoerder zag dat Ajax in de eerste helft moeite had met kansen creëren, maar wisten er uiteindelijk toch zes te maken. “We weten van tevoren dat VVV hier gewoon komt om te verdedigen. Dan is het gewoon heel lastig dat je de eerste helft tegen zo’n muur voetbalt en is het zaak dat we de bal vooral rond laten gaan. Ik denk dat we de eerste helft teveel op zoek waren naar de beslissende pass, waardoor je telkens in de omschakeling komt. Dan oogt het gevaarlijker dan het eigenlijk is”, doelt hij in gesprek met FOX Sports op de paar momenten van dreiging van de Limburgers.

De Ligt is blij met de reactie die de ploeg heeft gegeven na de 6-2 nederlaag bij Feyenoord. “We hebben voor de winterstop tegen PSV met 3-0 verloren. Toen was het ook chaos: iedereen was ontevreden, het was slecht en de trainer zou eruit moeten. Daarna hebben we gewoon een goede serie neergezet. Het is belangrijk dat we weer zo’n serie proberen neer te zetten om zo richting het einde van het seizoen te gaan. We hebben gewoon een goed eerste seizoenshelft gedraaid. We staan dan wel tweede, en dat is zuur, maar we zitten nog in de beker, in de Champions League en we staan vijf, nu twee punten, achter op PSV. Dus er is nog veel om voor te vechten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.