Matthijs de Ligt: ‘Het was een moeilijke keuze’

Matthijs de Ligt vertrekt officieel naar Juventus en trekt na tien jaar de deur achter zich dicht bij Ajax. “Elke training is een feest hier en ik denk dat dat nergens meer zal zijn dan bij Ajax. Maar op een gegeven moment moet je uit je comfort zone stappen om nog grotere stappen te nemen. Daarom denk ik dat dit een goed moment is”, aldus de international die perse afscheid wilde nemen met de landstitel.

Juventus was niet de enige geïnteresseerde club en dus moest hij knopen doorhakken. “Het was wel een moeilijke keuze. Er waren verschillende opties, maar het is altijd kijken naar wat voor jou het beste is. Je hebt verschillende factoren die meespelen: hoeveel denk je te kunnen gaan spelen en hoeveel vertrouwen heeft de club in mij? Daarin gaven zij toch duidelijk aan dat ze me heel graag wilden hebben en dat ze voor mij een toekomst weggelegd zagen.”

Ook speelden alle grote idolen van De Ligt in Italië. “Ik ben vanaf jongs af aan gefascineerd door de Italiaanse manier van verdedige. Veel van mijn voorbeelden van vroeger zijn ook Italianen. Paolo Maldini, Franco Baresi, Alessandro Nesta, Paolo Cannavaro… zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben verliefd geraakt op Italiaanse manier van verdedigen.

De Ligt vertrekt vol trots bij Ajax. “Ik heb geweldige jaren bij Ajax gehad en heb dit shirt altijd met trots mogen dragen, maar het is tijd voor een volgende stap in mijn leven en mijn carrière. Met mijn omgeving heb ik altijd mijn doelen besproken. Eerst wilde ik Ajax 1 halen, het volgende doel was aanvoerder en kampioen worden. Als je het dan zo afsluit, met de titel, de beker en de halve finale-plaats in de Champions League, dan is het wel een heel mooi afscheid.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.