Matthijs de Ligt: ‘Het was stroperig’

Matthijs de Ligt maakte zondag tegen Excelsior een eigen doelpunt na miscommunicatie met doelman Kostas Lamprou. Hij speelde een bal terug, waas Lamprou een kopbal in de handen verwacht. “Voor mijn gevoel kon ik ‘m niet terug koppen, want de bal stuitte te laag op, dus wilde ik ‘m hard terugspelen om de keeper meer tijd te geven. Helaas was het miscommunicatie tussen ons”, blikt hij op FOX Sports terug na de 1-2 zege op Excelsior.

Over de wedstrijd was de aanvoerder van Ajax niet tevreden. “Het was stroperig. Wij, het veld… alles was te traag”, stelt De Ligt die niet vindt dat het aan het 3-5-2 systeem lag waarin Ajax speelde.” Tegen VVV hebben we ook zo gespeeld, toen walsten we erover heen. Nu liep het de eerste helft alleen niet zoals we wilden. Daarna hebben we het anders opgepakt en ging het iets beter. Het was natuurlijk een wedstrijd om des keizers baard, maar je moet ‘m wel winnen. Dat zijn wij aan ons stand verplicht. Gelukkig is dat gelukt.”

Of dit de laatste wedstrijd van De Ligt in het Ajax-shirt was, dat weet ook de centrumverdediger zelf niet. Hij houdt dat in het midden. “Ik heb geen idee. Ik heb nog niks gehoord en ben gelukkig bij Ajax. Heb vandaag ook weer de hele wedstrijd gespeeld, dus ik ben hartstikke tevreden.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.