Matthijs de Ligt: ‘Het werd onnodig spannend’

Matthijs de Ligt is blij dat Ajax zich donderdagavond heeft weten te plaatsten voor de halve finales van de KNVB Beker ten koste van sc Heerenveen. De Amsterdammers waren uit op revanche na het 4-4 gelijkspel van afgelopen weekend en volgens de aanvoerder van de Amsterdammers is dat grotendeels gelukt. “Iedereen is bij zichzelf te rade gegaan wat er fout ging en wat er beter moest. Ik denk dat we het eerste uur wel hebben laten zien dat we revanche wilden nemen”, zegt hij tegenover FOX Sports.

“We hebben het eerste uur goed gespeeld, lieten de bal snel rondgaan en creëerden genoeg kansen. We maken het ook goed af, dat was het belangrijkste van de eerste helft”, stelt de centrumverdediger die ook zag dat het daarna slordiger werd. “In de het laatste half uur werd het langzaamaan steeds minder. Hoe dat komt? Moeilijk om te zeggen. Misschien dat we met Feyenoord in het achterhoofd zaten. Eigenlijk is er niks aan de hand tot de tegengoal en dan wordt het toch nog onnodig spannend.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.