Matthijs de Ligt: ‘Je mag geen offdays hebben als je de titel wil winnen’

Matthijs de Ligt baalt enorm na de 1-0 nederlaag die Ajax zondag opliep bij AZ. “We waren onszelf niet vandaag. De hele wedstrijd waren wij de onderliggende partij en we lieten ons afbluffen. AZ heeft verdiend gewonnen”, is zijn reactie na afloop tegenover FOX Sports. “Het was niet goed genoeg. Het ligt aan onszelf, wij missen de scherpte die AZ wel heeft. Alle tweede ballen waren voor AZ. We hadden zoveel slordigheden dat we niet in ons spel kwamen.”

PSV wist eerder op de dag wel te winnen en loopt zo weer drie punten uit op Ajax. “We wisten dat PSV had gewonnen en je wil het gat dan op twee punten houden. Ik heb geen idee hoe dit kan. Je mag geen offdays hebben als je de titel wil winnen”, zegt hij stellig. “Dit is heel jammer, het kan gewoon niet. Het gat is nu weer vijf punten. Dat is heel zuur. Het is aan ons om het tegen PSV weer spannend te maken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.