Matthijs de Ligt: ‘Je ziet hoe belangrijk wisselspelers zijn’

Ajax won dinsdagavond in de slotminuut met 1-0 van Benfica. Mede dankzij uitstekend voorwerk van invaller David Neres kon Noussair Mazraoui de winnende treffer maken. Matthijs de Ligt complimenteert Neres die in een korte invalbeurt voor energie bracht. “Er werden weinig kansen gecreëerd en complimenten hoe David (Neres, red.) in de laatste minuut nog iets forceert en dan zie je dat de wisselspelers gewoon heel belangrijk zijn. Ik denk dat dat vandaag wel uitgewezen is.”

De aanvoerder vertelt tegenover Veronica dat hij onder de indruk was van de Portugese opponent. “Benfica is een hele goede ploeg, ik denk dat je dat ook wel gezien hebt. Ze hebben veel technisch vaardige spelers, veel diepgang en in de counter levensgevaarlijk. Het is gewoon een hele goede ploeg, dus des te knapper dat we toch nog in de laatste minuut de overwinning over de streep trekken.”

Hoe schat De Ligt de kansen van Ajax op overwintering in de Champions League nu in? “We hebben nu zeven punten uit drie wedstrijden. Dat heeft Bayern ook en Benfica heeft er drie. Dit is dus wel een hele belangrijke. Dat geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Dit was een reuzenstap, maar we zijn er nog niet.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.