Matthijs de Ligt: ‘Knokken voor de eerste plaats in de poule’

Matthijs de Ligt reageert zeer opgetogen na de 0-2 zege op AEK Athene waarmee overwintering in de Champions League werd veiliggesteld. “We zijn heel blij. Je werkt een heel seizoen naar de Champions League toe en als je dan een speelronde voor het einde je al plaatst is dat genieten natuurlijk”, aldus de aanvoerder tegenover Veronica. “We hebben onszelf soms overstegen. Als je elf punten haalt na vijf wedstrijden in deze poule, dan denk ik dat je het heel goed gedaan hebt.”

Voorafgaand was er veel strijd over en weer tussen supporters van AEK Athene en Ajax waarbij ook vuurwerk in de vakken terecht kwam. “Tijdens de wedstrijd niks te klagen over de supporters, geweldig gedaan. Maar wat voor de wedstrijd gebeurt dat kan niet. Er moet gevochten worden, maar door ons op het veld, niet in de vakken door supporters. Ze hebben zichzelf ermee, maar ons ook. Dat hoort niet bij een klasse club als Ajax.”

Ajax heeft zich geplaatst voor de achtste finales, maar hoe gaan de Amsterdammers die knockoutfase in? “We hebben nog een wedstrijd te gaan tegen Bayern München waarin we strijden voor de eerste plek. Als je die haalt dan heb je een hele andere uitgangspositie na de winterstop. Daar gaan we vol voor knokken en dan bekijken we het wedstrijd voor wedstrijd.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.