Matthijs de Ligt: ‘Kunnen tevreden zijn met 3-0’

Matthijs de Ligt is blij na de 3-0 zege op FC Groningen, al was er een puntje van kritiek. “Terechte overwinning, we hebben wel goed gespeeld. Alleen kunnen we onszelf verwijten dat we na rust in een soort spaarstand speelden, waardoor we het onszelf onnodig lastig maken ondanks dat we weinig hebben weggegeven. Uiteindelijk kunnen we met 3-0 wel tevreden zijn”, aldus de aanvoerder in gesprek met FOX Sports.

Die ‘spaarmodus’ sluipt erin, maar De Ligt weet dat Ajax zich daar vaak ook weer uit kan spelen. “Het is moeilijk te zeggen waarom dat gebeurt, maar we hebben genoeg spelers die uit het niets iets kunnen creëren. Dat zie je ook bij de goal van Klaas die hij geweldig inschiet en de geweldige assist van Hakim op Dusan. We hebben genoeg kwaliteit. Maar na de 3-0 sluipt er wel in dat je weet dat woensdag de volgende wedstrijd is. Of ik daar zin in heb? Zeker! Dat is het allerhoogste niveau en het is geweldig om Ajax te vertegenwoordigen in zo’n groot toernooi.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.