Matthijs de Ligt: ‘Moeilijk om er doorheen te komen’

Matthijs de Ligt is blij met de 0-3 zege op NAC al had Ajax moeite om tot veel kansen te komen. “De helft van de tegenstander was erg vol en het was moeilijk om er doorheen te komen. Je weet van te voren dat zij heel compact geen spelen, dan moet je de bal rond laten gaan zodat zij het in de tweede helft moeilijker kunnen belopen en dat zag je ook”, zegt hij na afloop tegen FOX Sports.

Na 55 minuten stond er 2-0 op het scorebord en kon de wedstrijden worden uitgevoetbald, maar De Ligt vond dat Ajax meer op jacht moest naar extra goals. “Bij 2-0 wist je wel dat je in principe de overwinning binnen had, maar we moesten op zoek gaan naar de 3-0 en de 4-0 met het oog op PSV en uiteindelijk maken we de 3-0 nog dus dat is lekker.” Volgens de aanvoerder was Ajax niet al bezig met AEK Athene. “We moesten eerst tegen NAC een overwinning boeken, want we staan vijf punten achter op PSV. En dan het liefst met zo groot mogelijke cijfers. Dus dat is er niet in de groep ingeslopen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.