Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt: ‘Mooie aanvallen gezien’

Ajax heeft zondagmiddag met 5-2 gewonnen van Sparta tot tevredenheid van aanvoerder Matthijs de Ligt. “Om in het spoor van PSV te blijven moesten we winnen en dat hebben we gedaan”, aldus de centrumverdediger in gesprek met FOX Sports. Toch ging het niet gemakkelijk in de eerste helft. “We komen in de eerste helft met 1-0 achter en toen zag het er zeker niet naar uit dat we met 5-2 zouden winnen.”

Over de eerste 45 minuten is De Ligt dan ook niet positief. “We gingen te gehaast naar voren. Daardoor ging het balbezit op en neer en kwamen wij niet echt in ons spel. Zij zaten er in het begin bovenop en wonnen elke tweede bal, dat heeft veel invloed op de wedstrijd.” Na rust ging het een stuk beter. “We wisten dat er ruimte zou komen en dat we kansen zouden krijgen, dat hebben we in de rust ook tegen elkaar gezegd. En het was ons om die dan af te maken en volgens mij staan we binnen tien minuten na rust al met 2-1 voor. We hebben mooie vrije trappen en mooie aanvallen gezien. De tegengoals mogen we onszelf wel aanrekenen.”

 

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.