Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt: ‘Natuurlijk is dat klote’

Matthijs de Ligt maakte zondag tegen Excelsior een cruciale fout. De centrumverdediger schoof de bal in de voeten van spits Mike van Duinen die dankbaar profiteerde van de verkeerde pass. Het leidde tot de 1-0 van de Rotterdammers. “Hoe ik me voelde? Het was een slecht moment”, aldus de Ajacied in gesprek met FOX Sports. “Natuurlijk is dat klote. Maar je kan er dan niet in blijven hangen, je moet door. Ik heb daarna geprobeerd het zo goed mogelijk te doen.”

Het puntenverlies wijt hij echter niet enkel aan zijn fout. Ajax maakte al snel gelijk en had nog een uur om de winnende treffer te maken. Dat lukte niet. “We speelden in een te laag tempo vanmiddag. We waren slordig aan de bal, zij wonnen alle duels. Dan wordt het lastig voetballen. Dat heeft ons de das om gedaan.” En kost dit Ajax de titel? “Je moet nooit de handdoek in de ring gooien. Het kan altijd nog. Maar als we spelen zoals vandaag, kunnen we niet gaan praten over de landstitel. Het was vandaag onvoldoende.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.