Matthijs de Ligt: ‘Professionele overwinning’

Ajax boekte zondagmiddag een zakelijke 4-0 overwinning op Fortuna Sittard tot tevredenheid van aanvoerder Matthijs de Ligt. “We zijn met deze zege weer dichter bij PSV gekomen en ook qua doelpunten ingelopen. Dan kan je inderdaad spreken over een professionele overwinning”, aldus de centrumverdediger in gesprek met FOX Sports die wel denkt dat de score hoger had uit moeten vallen.  “Met 4-0 mag je niet klagen, maar er zat misschien nog wel meer in.”

Ajax liet bij vlagen zeer aardig voetbal zien, maar een echte wedstrijd was het niet. “Het is ook een andere wedstrijd dan in Madrid. Veel minder intensief. Daar moesten we harder lopen en werken, terwijl we vandaag constant de bal hadden. Dat is natuurlijk anders.” Vooral na rust kabbelde de wedstrijd een beetje voort. “Misschien speelde de zware wedstrijd van dinsdag mee, maar zelf denk ik eigenlijk van niet. De tweede helft was minder intensief, maar scoren nog wel twee keer.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.