Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt: ‘Thuis teveel punten verloren’

Matthijs de Ligt reageerde teleurgesteld na de 3-0 nederlaag tegen PSV. “Dit doet heel veel pijn. We zijn hier met een missie heen gekomen, maar als je de concurrent de titel tegen jezelf ziet pakken, is dat heel pijnlijk”, aldus de verdediger tegen de NOS. “We waren niet goed genoeg en PSV heeft daar optimaal gebruik van gemaakt en pakken de titel verdiend.”

Hij legt de vinger op de zere plek wanneer hij spreekt over effectiviteit. “Ik denk dat de eerste helft gelijkwaardig is, maar de eerste kans die zij krijgen maken ze af, en wij missen ‘m. Dan loop je achter de feiten aan”, stelt hij. “Net voor rust krijg je dan de 2-0 tegen, op dat moment denk je dat er nog dingen mogelijk zijn, maar na de 3-0 werd het erg lastig en beseften we dat het niet meer goed zou komen.”

Waar is het dit seizoen fout gegaan? “We hebben dit jaar thuis veel punten verloren waar dat vorig jaar niet zo was, dus misschien is het daar misgelopen. Maar PSV staat wel tien punten voor, dus je kan niet één specifieke wedstrijd benoemen die het verschil maakte.” De trainerswissel is volgens hem niet de oorzaak. “Sinds de nieuwe trainer is er een ander soort voetbal gespeeld. We scoorden minder goals dan voor de winterstop, maar kregen er ook minder tegen. Dus om daar de vinger op te leggen vind ik onterecht.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.