Matthijs de Ligt: ‘Vandaag waren we geen team’

Matthijs de Ligt probeert na afloop van de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord de vinger op de zere plek te leggen. “Het grootste verschil met de eerste seizoenshelft is de bereidheid. Dat is ongelooflijk, zeg ik je heel eerlijk. Je speelt een Klassieker, iedereen weet wat een Klassieker betekent. Als je dan niet bereid bent om alles te geven is dat schandalig. In de eerste seizoenshelft verdedigden we als team en vandaag waren we geen team. Iedereen is vandaag door de mand gevallen.”

De aanvoerder van Ajax doelt voornamelijk op het meelopen. Of beter gezegd: het slecht meelopen in de omschakeling. “Natuurlijk geven we de goals te makkelijk weg”, vervolgt hij tegenover FOX Sports. “Feyenoord speelde met lopers als Vilhena en Toornstra. Dan is het zaak om mee te lopen en om ervoor te zorgen dat zij niet zomaar door kunnen lopen. Nu kwamen we vaak in een ondertal situatie. In de zestien verdedigen we ook niet goed genoeg en dan krijg je zes goals tegen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.