Matthijs de Ligt: ‘We maken het onszelf lastig’

Matthijs de Ligt reageerde euforisch na het behalen van de groepsfase Champions League. “Het is fantastisch, we waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. We maken het onszelf lastig omdat we zoveel kansen missen”, aldus de aanvoerder tegen Veronica. “Het zegt wel wat over onze ploeg dat we ons plaatsen nadat we drie voorronde hebben overleefd. Dat toont ook onze weerbaarheid.”

Ook voor De Ligt persoonlijk wordt het een mooie ervaring, want hij gaat voor het eerst de Champions League in. “Heel goed, dat is het hoogste niveau en daar wil je als speler heen. Dat is goed voor de ontwikkeling van mij en de rest van onze spelers.” Over mogelijke tegenstanders kan hij niks zeggen. “Ik heb nog totaal niet nagedacht over de loting, dat zien we wel. Eerst maar even feesten en nagenieten”, aldus De Ligt die ook weet dat de spelers een premie krijgen na de plaatsen. “Maar het gaat ons niet om het geld, maar om de prestige om op het hoogste niveau te spelen.”

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.