Matthijs de Ligt: ‘We mogen spreken van een geweldig seizoen’

Matthijs de Ligt is ongelooflijk blij dat Ajax het 34e landskampioenschap officieel op haar naam heeft weten te schrijven. “Dit is onbeschrijflijk. We pakken een titel waar Ajax al vijf jaar lang naar snakt. Ik heb van alles genoten dit seizoen. De bekercampagne, de competitie, de Champions League… het waren stuk voor stuk mooie wedstrijden. Maar ik heb het meest genoten van het team dat we hebben. We zijn vrienden van elkaar en voetballen alsof we op een schoolpleintje staan. Dat is geweldig om te zien.”

De aanvoerder van Ajax vindt dat het kampioenschap de zure nasmaak van de uitschakeling in de Champions League grotendeels wegspoelt. “We hadden aan het begin van het seizoen als doel om de titel te pakken en de rest zou extra zijn. Natuurlijk is het zonde dat we in de laatste seconden tegen Tottenham eruit gingen, maar nu overheerst het trotse gevoel hoe we het hele seizoen gespeeld hebben en wat we hebben bereikt. We mogen spreken van een geweldig seizoen”, aldus De Ligt in gesprek met FOX Sports. “Dit is zo’n geweldig team met zulke geweldige jongens. Alleen maar lof.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.