Matthijs de Ligt: ‘Ze hebben weinig kansen gehad’

Matthijs de Ligt is blij met de 1-3 zege op FC Utrecht. De verdediger heeft nooit het idee gehad dat Ajax in de problemen kon komen. “Je weet wel dat bij 1-2 ze laatste minuten gaan pompen en dat het dan nog verkeerd kan vallen. Maar ze hebben weinig echte kansen gehad”, reageert hij na afloop tegenover FOX Sports.

Ajax had de controle over de wedstrijd, mede dankzij de voorkennis van Erik ten Hag die de Domstedelingen uitstekend kent uit zijn tijd als trainer van FC Utrecht. “We hadden afgesproken om de bal te laten gaan en op een gegeven moment komt er dan ruimte. Onze trainer kent FC Utrecht heel goed en weet hoe ze willen spelen.” Uiteindelijk was de strafschop waaruit de 0-2 viel bepalend en die kwam tot stand na een VAR beslissing. “Als Dolberg vraagt om een penalty, dan weet ik dat het een penalty is. Hij liegt nooit, dus ik had er wel vertrouwen in.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.