Matthijs de Ligt: ‘Zo brengen we de supporters alsnog naar De Kuip’

Matthijs de Ligt is erg tevreden na de 0-3 zege op Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. “Ik denk de ultieme revanche. We kunnen met drie dingen heel blij zijn. Ten eerste hebben we de finale bereikt, we hebben ons gerevancheerd op Feyenoord en ten derde heeft iedereen gezien dat er geen supporters waren en als dat vandaag niet kan, dan moeten we ze op een andere manier maar naar De Kuip brengen. Dat hebben we vandaag goed gedaan.”

Ajax kwam vlak voor rust op 0-1 en vervolgens kort na de break op 0-2. Was de wedstrijd toen gespeeld? “We moesten na de 2-0 wel de focus houden, want als het 2-1 zou worden dan kan het hard gaan. Dan gaat het publiek erachter staan. Daarom was het des te lekker dat Donny (Van de Beek red.) de 3-0 maakte. Dan weet je dat je het uit kan spelen”, aldus de aanvoerder van Ajax in gesprek met FOX Sports.

Tot slot maakte hij nog een statement voor de supporters van Ajax die wederom niet welkom waren in de Klassieker. “Je wil voetballen voor de supporters. Wij winnen hier met 3-0 en dan wordt het stil, het liefst vier je dat met de supporters. Het is ongelooflijk dat dat niet kan en niet gebeurt. Laten we hopen dat de volgende Klassieker met supporters is.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.