Matthijs de Ligt: ‘Zonder VAR verlies je hier misschien’

Ajax won zaterdag van VVV dankzij een strafschop die werd gegeven door een VAR-moment. Tot blijdschap van Matthijs de Ligt. “De opluchting is heel groot. Je moet hier drie punten halen en in de laatste minuten winnen we ‘m. Dat is top natuurlijk”, aldus de aanvoerder na afloop in gesprek met FOX Sports. “Zonder de VAR verlies je hier misschien, maar er is gekozen om daar gebruik van te maken en daar hadden we vandaag geluk mee.”

De Ligt vond dat Ajax de wedstrijd al veel eerder in het slot had moeten gooien. Want ondanks dat VVV verdedigend speelde, wist Ajax voorin veel gevaar te stichten. “In de eerste helft hebben we dotten van kansen gemist. Ik denk dat we wel vijf honderd procent kansen krijgen die we niet afmaken en dan maak je het jezelf heel moeilijk en weet je dat VVV erin blijft geloven. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we de drie punten hebben gepakt. Dat is toch een lekkerder gevoel richting de wedstrijd tegen Kiev.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.