Mauro Rosales: ‘Ik houd van de fans van Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 juni 2016 15:19 – Bron: Ajax Showtime

1415876004

Mauro Rosales speelde tussen 2004 en 2007 bij Ajax. Hij speelde 91 duels, scoorde twaalf keer en gaf vijftien assists. De Argentijn blikt in gesprek met Ajax Showtime terug op zijn periode in Amsterdam waar hij volop van heeft genoten. “Ik houd van de fans van Ajax, de club en de organisatie. Ik heb er goede herinneringen aan overgehouden en gun de club het beste. Ik ben Louis van Gaal, Ronald Koeman en Danny Blind dankbaar voor de kansen die ze mij hebben gegeven.”

Rosales speelde in een talentvolle lichting met onder andere Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Hij hield Daniel de Ridder en Tom de Mul uit de basis. “Ik kwam terecht in een goede spelergroep met heel veel kwaliteit. Dan is het makkelijker om je aan te passen. Voor mij was het verschil niet zo groot tussen wat ik deed bij het Argentijnse nationale elftal en Ajax. Ik hield van hoe er bij Ajax werd gespeeld. De speelstijl verschilde wel van Newell’s Old Boys, waar ik voorin een vrijere rol had en meer scoorde. Bij Ajax heb ik vooral geprobeerd veel assists te geven.”

Hij werd nooit landskampioen met Ajax, maar won wel twee keer de beker en de Johan Cruijff Schaal. “We streden telkens met PSV om de eerste plek, maar zij hadden toen een heel goede selectie met spelers als Mark van Bommel en Phillip Cocu. Wij wonnen wel wat prijzen, maar zij telkens het kampioenschap. Toch was het al met al een mooie tijd voor mij.” Onder Henk Ten Cate kreeg hij weinig speeltijd en vertrok naar River Plate. “Als ik echt bij Ajax wilde blijven, had dat gekund, want mijn contract liep nog bijna anderhalf jaar door. Maar ik had wat nieuws nodig. Ik ben met River Plate kampioen van Argentinië geworden, dus dat is een goede keuze gebleken.”

Inmiddels is de 35-jarige aanvaller terecht gekomen in de MLS, de hoogste divisie in Amerika. Daar speelt hij al vijf seizoenen met veel plezier. Ook het niveau is enorm gestegen. “Onze competitie is nu een van de beste. Grote spelers komen steeds eerder naar de MLS en iedereen die hierheen komt, geniet ervan. Gasten die in Nederland hebben gespeeld, komen hier nu ook heen. Deze competitie wordt alleen maar groter en verleidelijker in de toekomst.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.