Maximilian Wöber

Maximilian Wöber: ‘De situatie veranderde voor mij’

Maximilian Wöber is Ajacied en de verdediger is erg blij met de stap naar Ajax. “Het is een grote eer om deel uit te maken van één van de grootste clubs in Europa”, zegt hij in gesprek met Ajax TV. Wöber was een tijdje geleden al in Amsterdam, want de Oostenrijker staat langer in de belangstelling van Ajax. “Marc Overmars heeft mij het stadion en het trainingscomplex laten zien, daarvan was ik onder de indruk. Toch wilde ik in eerste instantie bij Rapid Wien blijven, maar toen Sánchez werd verkocht, veranderde de situatie voor mij.”

“Ik heb er goed over nagedacht, want het is een grote stap voor mij om mijn geboorteland te verruilen voor Amsterdam. Ik ga voor het eerst op mezelf wonen, zonder familie. Ik heb er zin in en ben benieuwd hoe het zal lopen”, aldus Ajax’ nieuwe nummer 5. Wöber is pas 19 jaar, maar werd bij Rapid Wien al als een leider gezien. “Ik kwam bij het eerste elftal toen ik 17 was en twee jaar later ben ik één van de leiders van het elftal geworden. Dat wil ik hier verder ontwikkelen. Bij Ajax krijg je de kans om als jonge speler heel veel wedstrijden te spelen in het eerste elftal. Ik verwacht hier een mooie toekomst te hebben.”

Ook Marc Overmars is blij dat Wöber alsnog voor Ajax heeft gekozen. “Het is niet makkelijk om Sánchez te vervangen. Maar het is een intelligente voetballer die graag wil voetballen, vooruit speelt en zeer leergierig is. Dat is een belangrijke eigenschap.” Volgens de directeur voetbalzaken komen er geen verdedigende versterkingen meer bij deze zomer. “De kans is vrij groot dat de achterhoede zo compleet is. Orejuela sluit morgen aan en Sinkgraven staat gelukkig ook weer op het veld. Dan is er concurrentie en laat ze dan maar  vechten voor hun plek.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.