Mazraoui blikt niet graag terug: ‘Ik ben alleen met het nu bezig’

Noussair Mazraoui is volledig terug als vaste rechtsback van Ajax, nadat hij vorig seizoen werd hij geteisterd door blessures en Sergino Dest zijn plek zag overnemen. Dest is inmiddels vertrokken naar FC Barcelona en Mazraoui is over een slechte periode heen. “Ik ben alleen met het nu bezig”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.  “Onder het vorige seizoen heb ik een dikke streep gezet. Daar wil ik eigenlijk ook liever niet meer over praten.”

De Marokkaans international werkte hard aan zijn herstel en is direct in vorm. “Voor de buitenwacht lijkt het misschien alsof ik er opeens weer sta. Maar dat is zeker niet het geval. Daar is een heel lange periode van keihard werken aan voorafgegaan. En wat ontzettend heeft geholpen, is dat ik de volledige – dit keer ook heel lange – voorbereiding heb kunnen meemaken. Ik zit in een lekkere flow van fitheid.”

Mazraoui sprak ook veel met oud-ploeggenoot Hakim Ziyech waar hij veel van leert. “Een belangrijke les is bijvoorbeeld dat ik altijd in mezelf moet blijven geloven. Daarnaast moet ik onthouden dat ik het voor mezelf doe en voor niemand anders, dus dat ik voortdurend het beste uit mezelf moet halen. En hij benadrukt dat er altijd meningen over me zullen worden gevormd. Hoe goed ik het ook doe. Ik mag me er niks van aantrekken en moet van Hakim vooral dicht bij mezelf blijven.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.