Noussair Mazraoui

Mazraoui: “Ik ben Marcel Keizer ontzettend dankbaar”

De miljoenenaankopen Orejuela en Kristensen voldoen niet bij Ajax en daarom staat Noussair Mazraoui als rechtsback geposteerd. De Marokkaanse jeugdinternational komt uit de eigen jeugdopleiding. De Ajacied was in de jeugd geen zekerheidje.

“Marcel Keizer was de hoofdtrainer en John Heitinga, een andere Alphenaar, zijn assistent. John zei altijd dat ik de volgende ben die Alphen aan den Rijn weer op de kaart gaat zetten”, zegt Mazraoui in gesprek met De Telegraaf. “Ik ben Marcel Keizer ontzettend dankbaar. Nadat ik mijn debuut maakte, heb ik hem ook een taart gestuurd.”

Mazraoui is Keizer dus nog steeds niet vergeten. “Door zijn steun brak ik door de muur. Marcel heeft er bij Marc Overmars écht op aangedrongen mij een contract te geven. Ik moest me in drie maanden bewijzen, maar hoorde daarna lange tijd niks.” De 20-jarige Ajax-speler gaat verder: “Maar Marcel zag mijn sterke punten wel, was echt van me gecharmeerd. Uiteindelijk heb ik de weg omhoog zelf gevonden, maar hij heeft me een flinke duw in mijn rug gegeven. Daarom vond ik het ook jammer dat hij werd ontslagen.”

De rechtsback denkt nu iedere tegenstander aan te kunnen. “Als je écht in je eigen acties gelooft, is de praktijk dat die ook negen van de tien keer lukken. Het maakt me niet meer uit welke trainer er voor de groep staat. Het ligt aan mij hoe hij me ziet en zal gebruiken. Het gaat erom dat je voor een trainer een betrouwbare speler wordt”, aldus Mazraoui.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.