Mazraoui is weer terug: “Ik verzaak niet of val niet door de mand”

Noussair Mazraoui kan op meerdere posities uit de voeten. Als rechtsback, als middenvelder en afgelopen zaterdag maakte de Ajacied als linksback zijn rentree bij Ajax. De vervanger van de geschorste Nicolás Tagliafico kweet zich solide van zijn taak.

“Ik doe hetzelfde, heb ongeveer dezelfde looplijnen. Dan verandert er niet zoveel”, vertelt Mazraoui aan Ajax Life. “Ja, natuurlijk, de afstemming met Hakim Ziyech gaat altijd automatisch, maar Quincy Promes of Dusan Tadic voor me, daar heb ik geen probleem mee.”

Mazraoui heeft er vooralsnog geen problemen mee om op meerdere posities te spelen. “Ik heb topduels gespeeld als rechtsachter. Ik ben op het middenveld ingevallen in belangrijke wedstrijden. Ik verzaak niet of val niet door de mand op een andere positie. Dat zeker niet.” Nu wil de international spelritme opdoen. “Serieus. Zodat ik veel wedstrijden maak en echt steeds meer in het basisteam kom. En dan spreek me daarna wel uit over de voor mij beste positie.”

In de eerste maanden van het seizoen was Mazraoui niet inzetbaar vanwege blessureleed. “De laatste anderhalve maand heb ik heel weinig gespeeld. Met deze wedstrijd tegen RKC erbij maar zo’n 110 minuten.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.