Mazraoui schiet Ajax diep in blessuretijd voorbij stug Benfica

Ajax heeft een reuzenstap gezet richting overwintering in de Champions League. Lange tijd leken de Amsterdammers genoegen te moeten nemen met een punt, maar in de absolute slotfase was het dan toch raak. Het enerverende schouwspel kreeg een passend slot dankzij Noussair Mazraoui. De rechtsback zag zijn schot via het been van een verdediger binnenvallen en kroonde zich zo tot matchwinner.

In de beginfase werd direct duidelijk waarom Benfica bovenaan staat in de Portugese competitie. Binnen vijf minuten creëerden de bezoekers twee goede kansen door scherp te zijn in de omschakeling. De Portugezen hadden maar weinig tijd nog om voor de goal van Onana te komen. Bij de eerste mogelijkheid greep de doelman goed in en een minuut later was het De Ligt die de bal van de lijn haalde.

Ajax was daardoor direct wakker en kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd. De thuisploeg had het meeste balbezit en wist daar ook een aantal kansen uit te creëeren. Ziyech kreeg een goede schietkans, maar het was Dolberg die Ajax op 1-0 had moeten zetten. De man die de voorkeur kreeg boven Huntelaar faalde oog in oog met de doelman na een slim passje van Ziyech.

Vlak voor de rust was Ajax opnieuw dichtbij de openingstreffer. Een ingestudeerde corner belandde via De Jong en De Ligt uiteindelijk bij Tagliafico die dacht te scoren via een omhaal. De bal ws bijna helemaal over de doellijn, maar kon nog net op tijd weggehaald worden. Benfica bleef ondertussen loeren op een kans en wist meerdere malen gevaarlijk op te duiken voor Onana. Ondanks de kansen stond het na 45 minuten 0-0.

Het hoge tempo van de eerste 45 minuten zette zich voort in de beginfase van de tweede helft. Opnieuw was het Ajax dat vanuit balbezit voetballend tot kansen probeerde te komen, terwijl de bezoekers loerden op de omschakeling. Dit leverde vooral Benfica een aantal goede kansen op. Zo dacht Silva de score te gaan openen, maar kwam niet aan de bal door een goede ingreep van Tagliafico.

Ajax zette daar twintig minuten later een goede kans voor Van de Beek tegenover. Na een vlotlopende aanval was het Ziyech die de bal panklaar legde voor zijn collega middenvelder, maar ook Donny van de Beek kon de bal niet voorbij doelman Vlachodimos krijgen.

Het leek erop dat Ajax genoegen moest gaan nemen met een enkel punt, maar in de absolute slotfase was het dan toch raak. Achterin ging het fout bij Benfica waardoor de bal na een goede actie van Neres bij Mazraoui belandde. De rechtsback haalde direct uit en zag zijn schot van richting veranderd worden door Conti en zo achter doelman Vlachodimos in het net vallen. Nog geen halve minuut later klonk het laatste fluitsignaal en zette Ajax definitief een grote stap richting overwinteren in de Champions League.

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink