Loting Champions League

Michel Preud’homme: ‘Ajax hoort in de Champions League’

Standard Luik trainer Michel Preud’homme kijkt uit naar de dubbele confrontatie tegen Ajax in de voorronde Champions League. Volgens de hoofdtrainer is Ajax de grote favoriet en hij legt de druk dan ook bij de Amsterdammers. “Ze hebben financieel veel uitgegeven om de club terug naar de top te brengen. Dat heeft ze een kleine 50 miljoen euro gekost. Zoiets is bij ons echt ondenkbaar. De druk ligt echt bij Ajax, omdat zij de Champions League in moeten.”

Overigens vindt de Belg dat Ajax ook Champions League behoort te spelen, maar gaat er alles aan doen om dat te voorkomen. “De Nederlandse pers schrijft dat dit Ajax in de Champions League thuishoort en dat Standard Luik geen probleem mag zijn. Ajax hoort inderdaad in de Champions League. Maar voetbal blijft voetbal. Wij zullen ons eigen spel moeten spelen, volgens onze regels verdedigen en Ajax proberen uit zijn comfortzone te halen. Als we daarin slagen, hebben we het al goed gedaan.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.