Milik en jarige Klaassen helpen Ajax aan winst

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 21 februari 2016 16:29 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag met 3-0 gewonnen van Excelsior. De ploeg van Frank de Boer imponeerde niet in de Amsterdam ArenA, maar wist uiteindelijk wel met gemak de Rotterdamse tegenstander opzij te zetten. De doelpunten kwamen van spits Arek Milik (2x) en de jarige Davy Klaassen, die zijn 23e verjaardag opluisterde met een treffer. Dat deed de aanvoerder op aangeven van debutant Robert Muric.

Milik En Jarige Klaassen Helpen Ajax Aan Winst

Door de afwezigheid van Mike van der Hoorn, Jairo Riedewald en Kenny Tete beschikte Frank de Boer over niet veel verdedigers en daarom begon Ajax in een 3-4-3 opstelling. Dat betekende dat Ricardo van Rhijn opnieuw werd gepasseerd en er weer een basisplaats was voor Lasse Schöne en Arek Milik. In de eerste helft leverde deze tactiek een aantal aardige kansen op, maar echt sprankelend oogde het spel van de thuisploeg niet.

Het was lange tijd nét niet, bij pogingen van onder meer Younes, Klaassen en Bazoer. Vlak voor rust was het dan eindelijk raak, toen Arek Milik de bal heerlijk raakte met zijn linker: 1-0. Een vlammend schot in de rechterbovenhoek, een knappe goal van de Poolse spits. Niet veel later lag ook bijna de 2-0 in het netje, toen Excelsior-aanvoerder Sander Fischer een voorzet van El Ghazi maar net over het eigen doel schoot. Ook Amin Younes was nog dichtbij met een vlammend schot, die werd gekeerd door doelman Muyters.

Na rust was met name El Ghazi nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar een drietal schoten van de aanvaller leverden geen goals op. Dat lukte Milik met zijn eerste poging na rust wel: 2-0. Opnieuw een knap schot met het linkerbeen en daarmee zijn 11e competitiegoal. Na de tweede goal deed Ajax het wat rustiger aan en leek er geen derde treffer meer te komen. Maar op aangeven van de ingevallen debutant Robert Muric wist Davy Klaassen een fraaie aanval af te ronden: 3-0.

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Viergever, Dijks; Gudelj, Bazoer, Klaassen, Schone (65. Van Rhijn); El Ghazi (81. Muric), Milik, Younes (73. Fischer).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.