Milik: ‘Ik dacht dat het een penalty was’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 17 april 2016 15:50 – Bron: FOX Sports

1457276500

Arek Milik was vandaag zoals wel vaker deze competitie weer erg belangrijk voor Ajax. De Pool verdiende de strafschop en benutte deze vervolgens zelf. Voor de spits betekende het zijn negentiende competitietreffer, maar nog belangrijker: een zwaar bevochten punt voor de Amsterdammers. Milik is er nog steeds heilig van overtuigd dat de schaal naar Amsterdam komt. “We hebben alles in eigen hand. Er moet rustig gespeeld worden en we moeten rustig blijven. Drie wedstrijden winnen en we zijn kampioen.”

De aanvalsleider kon echter ook geen duidelijke reden bedenken voor het slechte spel tegen FC Utrecht. “Het is moeilijk te zeggen wat er fout ging vandaag. Elke bal werd twee meter van de speler vandaan gegeven en veel ballen werden teruggespeeld. We hebben echt veel geluk gehad. We moeten tevreden zijn met dit punt”, aldus Ajax’ revelatie van dit seizoen voor de camera’s van FOX Sports.

Milik zelf was er in eerste instantie van overtuigd dat de gegeven penalty terecht was. Na het zien van de beelden rectificeerde hij zichzelf. “Het was inderdaad geen penalty, maar ik voelde wel dat er contact was met mijn tegenstander.” De cruciale penalty schoot hij vervolgens koelbloedig binnen, maar naar eigen zeggen bracht het geen extra druk met zich mee. “Ik voel geen druk. Ik oefen er ontzettend veel op op de trainingen”, zo besluit Milik het gesprek.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.