Milik in topvorm schiet Ajax langs PEC Zwolle

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 03 april 2016 18:47 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag een klinkende zege geboekt op PEC Zwolle. In eigen huis wonnen de Amsterdammers met 3-0, door doelpunten van Lasse Schöne en Arek Milik (2x). De wedstrijd stond in het teken van Johan Cruijff, die op vele manieren werd geëerd in Amsterdam. Zo klonk tijdens de wedstrijd vanaf de tribune “Johan, Johan, we worden kampioen”.

1414520764

Na het fantastische eerbetoon aan Johan Cruijff kende Ajax een droomstart in de Amsterdam ArenA. Nick Viergever gaf de bal voor, waarna Lasse Schöne fraai binnenkopte: 1-0. De Deen kreeg wederom de voorkeur, waardoor Anwar El Ghazi op de bank zat. In de 14e minuut werd het spel door Ajax stilgelegd en gaven zowel het publiek als de spelers een staande ovatie voor onze nummer 14. Een prachtig laatste eerbetoon voor Johan Cruijff.

Nadat het spel werd hervat, kwam PEC Zwolle steeds beter in de wedstrijd. De ploeg van Ron Jans werd echter nauwelijks gevaarlijk, op één moment met Lars Veldwijk na. De gemaskerde Jasper Cillessen voorkwam dat de spits kon uithalen. Niet veel later gaf Riechedly Bazoer de bal voor, kwam Arek Milik voor mandekker Marcellis en tikte binnen: 2-0. Vijf minuten voor rust kreeg diezelfde Milik de bal voor zijn linker en haalde knap uit: 3-0.

Vlak voor rust was Milik ook nog dicht bij een hattrick, maar zijn kopbal belandde op de lat. Na rust opende Ajax sterk en kreeg het mogelijkheden om de score uit te breiden. Met name Milik was dichtbij zijn derde, maar de bal wilde er niet meer in. Al snel schakelde Ajax een paar tempo’tjes terug, zeker nadat Davy Klaassen en Riechedly Bazoer na ruim een uur spelen naar de kant werden gehaald. PEC Zwolle wilde de schade beperken en dat lukte, want na 92 minuten voetbal floot scheidsrechter Blom af en stond er een 3-0 eindstand op het scorebord.

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Gudelj, Bazoer (62. Sinkgraven), Klaassen (62. Van de Beek); Schöne, Milik, Younes (73. Fischer).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.