Milik mist heenduel voorronde Champions League

1414520764

Arek Milik mist sowieso de eerste wedstrijd die Ajax speelt in de voorronde van de Champions League. Dat heeft Peter Bosz bevestigd tegenover Ajax TV. “Er is afgesproken dat hij, na uitschakeling op het EK, drie weken vakantie zou krijgen. Dat heeft hij ook echt nodig, want anders kan hij voor de winterstop vermoeid en geblesseerd raken. Dat is natuurlijk niet ideaal voor ons, zeker niet met de voorronde Champions League op komst. Hij sluit pas de vrijdag voor de eerste wedstrijd weer aan, dus dat is te kort dag.”

Of Ajax nog een nieuwe spits gaat aantrekken, houdt Bosz in het midden. Want de Amsterdammers zullen een spits nodig hebben. “Die gaat er ook zijn, we gaan echt wel iemand opstellen”, zegt hij enigszins cynisch. “We hebben een aantal spitsen in huis. Cassierra zal maandag met ons meetrainen en dan gaan we kijken hoe hij ervoor staat.” De optie Klaas Jan Huntelaar kan Bosz vergeten. “Huntelaar komt definitief niet. Het is een geweldige speler die we er graag bij hadden gehad, maar dat gaat niet door. We gaan het doen met de jongens die er wel zijn.”

Eén van deze jongens is Richairo Zivkovic. De 19-jarige spits wist tot op heden de technische staf niet te overtuigen, maar Bosz is wel te spreken over zijn instelling tijdens het trainingskamp. “Zivkovic doet het uitstekend en stelt zich goed op. Daar ben ik alleen maar tevreden over. Hij moet zijn best doen, laten zien wat voor speler hij is. Meer kan hij niet doen. Het is uiteindelijk aan mij om daar een beslissing over te nemen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.