Milik: ‘We weten wat we moeten doen’

1457276500

Met 21 goals heeft Arek Milik dit seizoen een behoorlijk aandeel in het succes van Ajax. Met nog één wedstrijd voor de boeg hebben de Amsterdammers de beste papieren voor het kampioenschap. Het puntenaantal is weliswaar gelijk aan PSV, maar het doelsaldo spreekt in het voordeel van Ajax. In een gesprek met Ajax.nl stelt de Pool dat hij geen zenuwen kent voor de allesbeslissende wedstrijd op De Vijverberg in Doetinchem. Dit heeft mede te maken met de uitgangspositie die Ajax zich heeft verschaft.

De thuiswedstrijd tegen FC Twente was een hele belangrijke stap in de goede richting. Met name de drie goals in de laatste tien minuten telden zwaar. “Anders zou het verschil met PSV veel kleiner zijn. We hebben zes goals voorsprong op PSV en voor ons volstaat waarschijnlijk een overwinning. Het is belangrijk dat we gefocust voor elk moment in de wedstrijd zijn. We moeten van de Ajax-filosofie uitgaan en proberen zoveel mogelijk goals te maken,” aldus Milik.

Ondanks dat De Graafschap nergens meer om speelt, is de Pool van mening dat ze de huid alsnog duur zullen willen verkopen. “Een wedstrijd tegen Ajax is altijd goed om jezelf te promoten. En dan wil je niet met 0-5 of 0-6 verliezen,” relativeert de spits terecht. “We verwachten dat ze teruggetrokken zullen spelen. Misschien niet helemaal op de eigen zestien, maar in ieder geval op eigen helft, en dan proberen via de counter toe te slaan. Dat is hoe ze normaal spelen tegen de grote clubs. We weten wat we moeten doen. Hopelijk kunnen we een vroege goal maken en daarmee onszelf tijd en ruimte verschaffen.”

Het succes van het naderende kampioenschap is volgens Milik ‘het collectief’. “We hebben geen egoïstische spelers, die alleen voor zichzelf spelen. Wij hebben juist spelers die elkaar willen helpen. Als ik bijvoorbeeld de bal verlies, rent iemand anders een stapje harder of neemt diegene mijn plaats over. Dat is de kracht van Ajax op het moment. Natuurlijk hebben we ook veel kwaliteit. Er zijn spelers die kunnen scoren, maar we hebben ook goede verdedigers. Tegen ons scoort nooit iemand meer dan twee goals,” zo besluit de aanvaller.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.