‘Mini Klassieker’ afgelast wegens angst voor rellen

De bekerfinale tussen Ajax B1 en Feyenoord B1 is vandaag niet doorgegaan. De twee jeugdelftallen zouden het tegen elkaar opnemen op neutraal terrein in Deventer, bij SV Schalkhaar. Na overleg tussen de KNVB, burgemeester Heidema van Deventer en de vereniging waar werd gespeeld, is besloten de wedstrijd af te lasten. Er zouden twijfels zijn over de veiligheid van de wedstrijd. Zo waren er geruchten dat supporters naar de bekerfinale zouden komen om de boel te verstoren.

Afgelopen donderdag waren er voor en tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord A1 en PSV A1 ook al rellen. Deze bekerfinale werd gespeeld in het stadion van Heracles in Almelo. Toen zorgden Feyenoordsupporters ervoor dat het onrustig werd in de stad. Dat wilde men vandaag voorkomen in Deventer en dus ging Ajax B1 – Feyenoord B1 niet door. Wanneer de wedstrijd alsnog wordt gespeeld, is niet duidelijk.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.