Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 oktober 2010 13:08 – Bron: Voetbalzone

Jonathas is momenteel spits bij AZ, maar liep in 2007 stage bij Ajax. De Amsterdammers boden hem echter geen contract aan, een grote fout volgens Mino Raiola. “In de eerste plaats hebben ze hem veel te laat laten komen”, spreekt de zaakwaarnemer uit. “Het vroor vijf graden en de velden waren keihard. Toch maakte Jonathas er nog vijf of zes. Het is een eeuwenoud verhaal: ze zagen het niet in hem zitten. Geen Ajax-spits? Ach, dat was Zlatan Ibrahimovic toch ook niet?”

Ook de speler zelf snapte niet waarom Ajax hem geen contract aanbood. “Ik trainde tien dagen mee, speelde een paar wedstrijden en scoorde”, zegt Jonathas. “Eerlijk gezegd verwachtte ik dat Ajax mij een aanbieding zou doen, maar ze wilden mij niet. Ik begrijp het nog steeds niet. Ik had het gevoel dat de trainers niet naar mij omkeken”, aldus de Braziliaan die inmiddels basisspeler bij AZ is.  

Ik krijg altijd het gevoel bij dit soort nieuws de mensen die dit soort dingen vertellen een beetje jaloers of boos zijn, dat hij of zijn speler niet is doorgebroken bij die club. En dan nu nog wil laten zien dat hij wel goed genoeg was voor Ajax maar dat ze een enorme fout hebben gemaakt door hem te laten gaan..
Al met al vind ik het best kansloos, wie zegt dat Jonathas door was gebroken bij Ajax, achter al onze goede spitsen. Ik zeg dit had een gevalletje Babel kunnen worden. Het talent zit erin maar komt er niet uit. Maar dat zal je nooit weten..
Reageren op dit bericht