Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 06 december 2011 07:00 – Bron: Voetbalprimeur

Miralem Sulejmani is dit seizoen uitgegroeid tot één van de steunpilaren in het eerste van Ajax. De duurste speler in de geschiedenis van Ajax maakte afgelopen weekend alweer zijn tiende competitietreffer van het seizoen. Dat is net zoveel als zijn afgelopen twee seizoenen bij elkaar. In gesprek met Voetbalprimeur vertelt Sulejmani dat de geboorte van zijn zoon Luca een verandering is in zijn leven. “De geboorte van mijn zoon is de mooiste gebeurtenis in mijn leven. Ik ben er heel relaxed door geworden. Ook op het veld.”

Sulejmani werd in 2008 voor een recordbedrag naar Amsterdam gehaald. In zijn eerste paar seizoen bij Ajax vielen zijn prestaties flink tegen. Maar sinds de komst van trainer Frank de Boer is Sulejmani uitgegroeid tot vaste waarde in het eerste elftal van Ajax. Op 16 oktober van dit jaar werd hij vader van zoon Luca. “Dat heeft heel veel veranderd”, bekent hij. “Het is de mooiste gebeurtenis in mijn leven. Ik ben er heel relaxed door geworden. Ook op het veld. Als ik thuis kom en ik zie hem, dan ben ik blij. Na een wedstrijd wil ik zo snel mogelijk naar huis.”

Ondanks zijn 22 jaar is hij de meest ervaren aanvaller in het huidige Ajax. “Ik ben bijna de oudste in het team!”, zegt hij lachend. “Misschien heb ik wat meer ervaring, dat klopt. Onze jonge jongens zijn heel getalenteerd en kunnen nog ver komen in hun carrière. Als ze het moeilijk hebben, probeer ik ze te helpen. Ik weet hoe belangrijk dat is. Toen ik hier begon kreeg ik die steun ook.” En steun zullen ze nodig hebben als Real Madrid woensdag voor de tweede keer binnen een jaar op bezoek komt.

“Voor het vertrouwen was de winst tegen Excelsior goed. De wedstrijd tegen Real is misschien wel de belangrijkste van het jaar. Ook in mijn carrière? Nou, ik ga ervan uit dat ik nog veel van dit soort grote wedstrijden ga spelen.”

“Het is een mooie ervaring, ook al is het de vierde keer in korte tijd dat we tegen ze spelen. Real is misschien wel het beste team in Europa op dit moment. Zij zijn al geplaatst, maar voor ons is het de wedstrijd van het jaar. We zullen moeten knokken en veel loopwerk verrichten. Waarom zouden we dan niet gelijk kunnen spelen? Wat de uitslag ook zal zijn, als we doorgaan ben ik tevreden.” En als Sulejmani ook nog zou scoren, denkt hij maar aan één iemand. “Elk doelpunt is voor mijn zoon. Het is iets prachtigs in het leven.”  

Reageren op dit bericht