Mitchell Dijks

Mitchell Dijks: ‘Al met al een heel vreemd seizoen’

Mitchell Dijks mocht afgelopen zomer vertrekken bij Ajax, tot Daley Sinkgraven geblesseerd raakte en Davinson Sánchez verkocht. Hij werd zowaar basisspeler, maar raakte deze plek in de loop van het seizoen kwijt en werd lange tijd buiten de wedstrijdselectie gehouden. Nu mocht hij donderdag weer invallen voor de geblesseerd geraakte Max Wöber. “Het is al met al een heel vreemd seizoen. Anderhalve maand geleden keek niemand naar me om, nu krijg ik allemaal handjes. Zo snel kan het dus weer gaan.”

“Ik kom van ver, heb anderhalve maand door een enkelblessure niet kunnen spelen. Maar door blessures van Sinkgraven, Viergever en nu Wöber mocht ik weer mijn opwachting maken. Persoonlijk kan ik terugkijken op een degelijke wedstrijd”, stelt hij na de 3-1 zege op Excelsior tegenover Voetbal International. “Ik was wel benieuwd hoe het publiek zou reageren, maar dat was heel positief. Toen ik ging warmlopen, kreeg ik zowaar een staande ovatie van de supporters.” Dijks heeft nooit geklaagd over zijn status. “Als de trainer me nodig heeft, dan zal ik er staan, dat weet hij.  Dat je het ene moment mee doet en vervolgens er niet meer toe doet, ach, zo werkt de voetballerij.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.