Mitchell Dijks: ‘Stappen gemaakt die nodig waren’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 november 2015 09:21 – Bron: Telegraaf

1439479855

Mitchell Dijks is sinds zijn terugkeer bij Ajax afgelopen zomer niet meer weg te denken uit het basiselftal van de Amsterdammers. Zaterdagavond werd hij zelfs uitgeroepen tot man of the match. “Het is als linksback bijzonder als je tot man van de wedstrijd wordt gekozen in een duel waarin vijf treffers vallen”, stelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Desalniettemin is hij blij met zijn prestaties en de uitverkiezing. “Ik heb lekker gespeeld, ben dagelijks hard aan het werk en dan is het voor jezelf heerlijk om zo te spelen. Het is een bevestiging dat ik bij SC Heerenveen en Willem II de stappen heb gemaakt die nodig waren om aan te haken bij Ajax. De trainers staat honderd procent achter me.”

“Op trainingen leren ze me veel bij. De dag voor de wedstrijd trainen we voorzetten. En Frank de Boer en Dennis Bergkamp komen dan vaak aan mijn kant staan. Ze zeggen dan wanneer en hoe ik de bal moet spelen. Zo leer ik de vroege voorzet te geven, zonder dat ik een directe tegenstander voorbij hoef. Maar ik train bijvoorbeeld ook veel op koppen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.